Näin yrityksesi osallistuu messuille menestyksekkäästi

Messutapahtumiin osallistuminen tuo yrityksellesi kosolti näkyvyyttä, kunhan osaat ottaa messuista irti kaiken hyödyn ja huvin. Messuihin valmistautuminen vaatii tarkkaa suunnittelua, asiantuntevaa osaamista, ammattitaitoisen messutoteutuksen kokeneelta yritykseltä sekä näyttävän ja juuri sinun potentiaaliseen asiakasryhmääsi iskevän markkinointimateriaalin hankkimisen.Muista, että varsinainen palveluiden tai tuotteiden myynti saattaa tapahtua vasta messujen jälkeen – kyse on ennen kaikkea yrityksesi näkyvyydestä ja imagosta. Kokonaisvaltainen läsnäolo kruunaa osallistumisen, sen puute puolestaan saattaa mitätöidä messuille osallistumisen hyödyt.

Valmistaudu messuille huolellisesti

Messuille valmistautuminen alkaa messuosaston, messuilla jaettavan ja näkyvän markkinointimateriaalin sekä messumainonnan suunnittelulla. Sinun on tunnettava kohdeyleisösi ja tiedettävä, millaiseen tapahtumaan olet osallistumassa. Mitä haluat saavuttaa messuosallistumisella? Kysy rohkeasti messujärjestäjältä, mitä palveluita heiltä on ostettavissa ja selvitä, millaiset kriteerit he asettavat messuosastolle. Eri yritykset rakentavat messuosastoja avaimet käteen-palveluna, jolloin he suunnittelevat yrityksesi messupisteen tarpeittesi ja tilan asettamien ehtojen pohjalta.

Sinun on huolehdittava varsinaisen myyntipisteen järjestelyistä

Messuille osallistumisessa on kyse markkinointitapahtumasta, jossa haluat erottua toisista yrityksistä. Näkyvyytesi on kaiken keskiössä, joten sinun on markkinoitava messuille osallistumistasi ennakkoon. Voit myös jakaa asiakkaillesi vapaalippuja kutsujen muodossa. Todellinen promotointi alkaa kuitenkin toden teolla vasta messuilla.

Erotu muista messuille osallistujista!

Rollup-kuvatelineet painatuksella ovat hyvä keino herättää huomiota messutapahtumassa. Pelkkä positiivinen näkyvyys ja markkinointimateriaalin sekä myytävien tuotteiden asettelu tai palveluiden passiivinen tarjoaminen niistä pelkästään tiedottamalla eivät riitä, vaan aktiivinen lähestyminen messuvieraita kohtaan antaa yrityksestäsi hyvän kuvan ja takaa tuloksia myynnin kannalta.Messuilla luodaan kontakteja niin asiakkaisiin kuin toisiin yrityksiin. Osallistumalla messuohjelmaan saat yrityksesi viestin jälleen kerran paremmin esille, joten pyri tuomaan yrityksestäsi esiin jotain yllättävää, erilaisella tavalla kuin toiset. Messut ovat myös hyvä tilaisuus kartoittaa kilpailijoittesi toimintaa.Pienenkin yrityksen kannattaa osallistua messuille kansainvälisessäkin mittakaavassa. Suomen Yrittäjät uutisoi verkkojulkaisussaan messuille osallistumisen hyödyllisyydestä helmikuun 2018 lopulla.Artikkelissa haastateltiin ensikertalaista messuosallistujaa, joka painotti muista osallistujista erottumisen tärkeyttä ja mainitsi hyvänä vinkkinä näkyvyyden varmistamiseksi esimerkiksi kansainvälisille messuille osallistumisen yhdessä muiden suomalaisyritysten kanssa yhteisenä messupaviljonkina.

Zechariah Rempel